Podijeli objavu
Govoreći za CNN nekoliko dana nakon pobjede nad kandidatom Erdoganove i dalje vladajuće AK partije Binalijem Yildirimom, Ekrem Imamoglu je izjavio da je ova izborna utrka bila izvanredan test demokratske tradicije Turske.“Svima nam je 23. 7. dokazano da nitko, ni pojedinac ni vlast, ne može stajati na putu volje naroda, a niti jedan političar nema luksuz da ignorira tu činjenicu. Ovo nije prijetnja, ovako stvari stoje”, rekao je Imamoglu.

Pojedini prognoziraju kako je Imamogluova pobjeda označila početak kraja vladavine AKP-a, a mnogi stanovnici Istanbula već neko vrijeme okrivljuju Erdogana za ekonomsku krizu, nezaposlenost i pad vrijednosti turske lire, prenosi Poskok.info.

Imamoglu, koji je za širu javnost do sada bio nepoznat na političkoj sceni, postao je jedna od glavnih zvijezda opozicione Republikanske narodne partije (CHP) u Turskoj, a morao se dva puta upuštati u izbornu utrku nakon što je AKP osporila ishod prvog glasanja u travnju, tvrdeći da je riječ o prevari.

“U nedjeljnoj pobjedi vidjelo se da je rezultat legitiman. Nitko neće moći ponovo da se miješa u izbore”, rekao je novi gradonačelnik Istanbula.

Podijeli objavu