Podijeli objavu

Američke imigracijske vlasti planiraju sutra započeti veliku akciju deportiranja nedavno pridošlih obitelji koje u Sjedinjenim Državama borave ilegalno, izvijestio je list The Washington Post navodeći tri neimenovana američka dužnosnika.

Očekuje se da će operacija biti usmjerena na do 2000 obitelji kojima je izdan nalog za deportaciju u čak 10 američkih gradova, među kojima su Houston, Chicago, Miami i Los Angeles, navodi Post.

Glasnogovornik odbio komentirati

Glasnogovornik Američke imigracijske i carinske službe odbio je komentirati rekavši: “Zbog osjetljivosti provedbe zakona i sigurnosti i zaštite pripadnika Američke imigracijske i carinske službe, agencija neće objaviti pojedinosti povezane s operacijama prije završetka ovih akcija.”

Mark Morgan, obnašatelj dužnosti ravnatelja ICE-a, rekao je novinarima početkom ovoga tjedna kako agencija ima cilj deportirati obitelji koje su primile naredbu za protjerivanje od američkog imigracijskog suda.

Morgan je rekao da ICE želi deportirati obitelji koje su nedavno ilegalno ušle u Sjedinjene Države kako bi odvratile druge iz Srednje Amerike od dolaska.

Broj ilegalnih migranata uhićenih pri prelasku američko-meksičke granice naglo je porastao u svibnju na najvišu razinu od 2006., a mnoge obitelji bježe od siromaštva u Srednjoj Americi.

Uz to, guverner Teksasa rekao je da će ta savezna država na granicu rasporediti 1000 vojnika nacionalne garde nakon što je više od 45.000 ljudi uhićeno pri ilegalnom prelasku u zadnja tri tjedna, piše Hina.

 

Podijeli objavu