Podijeli objavu

Prošloga tjedna doznalo se kako se proizvođač ekrana Japan Display nalazi u teškoj financijskoj situaciji nakon što su se iz dokapitalizacije povukli glavni partneri, tajvanski TPK holding. Nakon toga govorilo se o mogućem bankrotu ove kompanije koja inače najviše LCD ekrana proizvodi za Apple – poslovanje s ovom tvrtkom nosi im čak 60% prihoda.

Međutim, Appleovo sve manje korištenje LCD panela na iPhoneu i prelazak na OLED tehnologiju u većini modela značajno su utjecali i na poslovanje Japan Displaya, što je i bio jedan od uzroka poslovnih poteškoća. Ipak, Apple je odlučio nešto poduzeti po tom pitanju i spasiti jednog od svojih najvažnijih dobavljača, pa su, kako pišu japanski mediji, ponudili Japan Displayu investiciju od 100 milijuna dolara, prenosi Bug.hr.

Ova investicija samo je jedan u nizu pokušaja Applea da pomogne JDI-ju. Naime, još ranije su u obliku pozajmice japanskom proizvođaču dali na raspolaganje nešto preko 900 milijuna dolara, a prošlog mjeseca dogovorili su i da se rata za otplatu tog iznosa prepolovi, a rok otplate produži, kako bi se Japan Displayu olakšalo vraćanje duga.

Investicija, koju službeno još iz Applea nisu potvrdili, navodno će biti obavljena kroz korporaciju Harvest Group, koja sudjeluje u “operaciji spašavanja” JDI-ja.

Podijeli objavu

Odgovori