Podijeli objavu

Grubi i hrapavi ručnici nikome nisu privlačni, bez obzira je li riječ o običnim ručnicima ili onima za plažu. Zaista ne morate trošiti novac na posebna sredstva za pranje i čišćenje ručnika već problem možete riješiti vrlo jednostavno.

Ukoliko želite ručnik za plažu kao iz reklame, slijedite ovih nekoliko jednostavnih koraka:

Protresi

Prije svega potrebno ih je dobro protresti. Na taj način ćete ukloniti dio pijeska i nečistoća koji može biti poguban za perilicu rublja (ukoliko ih samo ubacite na pranje).

Osuši

Zašto? Zato što je suhi pijesak mnogo lakše ukloniti od vlažnog pijeska.

Ponovno protresi

Kada se ručnik osuši ponovno ga protresite. Na taj način će se iz ručnika osloboditi još pijeska kojeg ranije niste mogli ukloniti.

Usisaj

Možda to ne želite raditi svaki put ali je dosta važno. Usisavač će iz ručnika izvući sve one sitne nečistoće (i pijesak) koji je duboko u ručniku. Naravno, za ovo ne morate koristiti veliki usisavač, dovoljan je mali ručni usisavač.

Namoči

Sljedeći korak je namakanje. Ručnik namočite u mlakoj vodi u kojoj ste dodali sapuna, piše Direktno.hr. Opcionalno, možete staviti i malo octa.

Operi

Sada je ručnik napokon spreman za pranje u perilici. Dobro bi bilo da ručnike operete zasebno, bez miješanja s drugom odjećom. Ne morate dodavati omekšivač jer to bi moglo napraviti kontraefekt.

Osuši i uživaj

Nakon pranja ručnike možete staviti na sušenje u sušilicu ili, još bolje, na vrelo ljetno sunce. Uživajte u svojim mekanim, mirisnim ručnicima za plažu kao iz reklame.

Podijeli objavu

Odgovori