Podijeli objavu
Osim velike glavne kuće i nešto manje gostinjske, imanje koje je bivša prva dama 35. američkog predsjednika izgradila kako bi imala mjesto gdje se može opustiti proteže se na čak 137 hektara i ima skoro dva kilometra dugu privatnu plažu.

Davne 1979. godine Jackie Kennedy kupila je predivno imanje “Red Gate Farm” na otoku Martha’s Vineyard na sjeveru SAD-a za milijun dolara. Bogata priroda, opuštajuća atmosfera i blizina Atlantskog oceana bili su dovoljni da se supruga 35. američkog predsjednika Johna F. Kennedyja zaljubi u njega i poželi ga imati za sebe.

Prodaje se velebno imanje Jackie Kennedy: Bivša prva dama odmarala se u kući od koje zastaje dah 1

Danas, 40 godina kasnije, imanje od 137 hektara i skoro dva kilometra privatne plaže, ponovno je na prodaju i to paprenu cijenu od 65 milijuna dolara. Imanje je sve ove godine održavala njezina kći Caroline Kennedy. “Kada je moja majka našla ovo imanje, morala je biti njezina jer je savršeno oslikavala njezin romantičan i pustolovni duh”, rekla je Caroline.

Imanje je smješteno u mjestašcu Aquinnah na otoku, a dizajnirao ga je Hugh Newell Jacobsen u tradicionalnom Cape Cod stilu, dok je vrtove oko imanja dizajnirala Bunny Mellon po uzoru na okoliš oko Bijele kuće. Glavna kuća sastoji se od pet spavaćih soba, dvije kupaonice, velike kuhinje, dnevnog boravka i dvije prostorije koje mogu poslužiti kao uredi ili atelje.

Prodaje se velebno imanje Jackie Kennedy: Bivša prva dama odmarala se u kući od koje zastaje dah 2

Tri kamina savršena su za ugodne, ali prohladne večeri, dok se s terasa proteže nevjerojatan pogled prema oceanu i prirodi koja okružuje imanje, prenosi Gloria.hr. S druge strane, dvoetažna gostinjska kuća ima četiri spavaće dobe i tri kupaonice, dnevni boravak, kuhinju i praonicu rublja. U sklopu imanja nalaze se i kuće za osoblje, drvenjara s lovačkom opremom, prostor za brodove, bazen i tenisko igralište. Baš sve što je potrebno za luksuzni odmor pored oceana-

Prodaje se velebno imanje Jackie Kennedy: Bivša prva dama odmarala se u kući od koje zastaje dah 3

Kada je Jackie kupila imanje, na njemu nije bilo ničega osim spomenute lovačke drvenjare pa je sve ostalo izgradila po svom ukusu. “Pijesak, ocean, mala jezera pružili su joj priliku da stvori svoj svijet u kojem bi mogla biti blizu prirodi, obitelji i prijateljima, i što je najvažnije, svojih omiljenih knjiga”, dodala je Caroline.

Više slika ovog velebnog zdanja pogledajte na službenoj stranici Christie’s Real Estate agencije za prodaju nekretnina.

Podijeli objavu

Odgovori