Podijeli objavu

Manifestacija More knjiga, koju je Lumen izdavaštvo pokrenulo s ciljem promicanja knjiga i poticanja čitanja, otvorena je u ponedjeljak u zagrebačkom parku Zrinjevac te će kao ‘intergalaktička plaža’ do 14. srpnja posjetiteljima nuditi književne susrete, promocije i radionice.

Instalaciju i dizajn prostora osmislio je umjetnik Mario Miše. ‘Kada sam razmišljao na temu intergalaktičke plaže, sjetio sam se da me meduze podsjećaju na svemirce. U moru nam predstavljaju NLO-e, a ujedno rade i sjenu. Htio sam da ljudi imaju osjećaj kao da su pod morem’, rekao je Miše.

More knjiga

Manifestacija More knjiga osmišljena je kao spoj umjetnosti i zabave. Posjetiteljima će ponuditi više od 300 naslova na hrvatskom i engleskom jeziku koje će moći besplatno pročitati, a uz ležaljke na plaži usred Zagreba, u ponudi su i kokteli nazvani po knjigama.

Kao posebnost ovogodišnjeg programa organizatori najavljuju novi roman Georgea R. R. Martina, autora serijala ‘Pjesma Leda i Vatre’ po kojemu je snimljena HBO-ova serija ‘Igra prijestolja’, a koji pod naslovom ‘Vatra i krv’ govori o tome što je bilo 300 godina prije ‘Igre prijestolja’.

Zagrebački Zrinjevac postao intergalaktička oaza za ljubitelje knjige 1

 

Podijeli objavu

Odgovori