Podijeli objavu

Hrvatski maneken i voditelj Dejan Pelić tvrdi da mu prevaranti stalno kradu identitet i varaju žene diljem svijeta.

Kako je ispričao Daily Mailu, u tri mu se godine javilo više od 200 žrtava, a baš sve su vjerovale da su upravo njega upoznale preko interneta. I baš sve su bile uvjerene da je Pelić od njih tražio novac.

Brojne žene tvrdile su da su u vezi, a jedna je vjerovala da će se vjenčati nakon što su “hodali” godinu dana.

Dean je potražio i pomoć policije, koja tvrdi da je bespomoćna te su mu sugerirali da nabavi plavu kvačicu na Instagramu koja znači da je njegov profil verificiran. Dean se, pak, žali da mu Instagram ne želi dati plavu kvačicu iako ima 78,5 tisuća pratitelja.

“Uvijek sam imao puno pratitelja na društvenim mrežama, a posljednjih godina kontaktira me sve više žena, od kojih neke shvaćaju da su prevarene, neke tvrde da su u vezi sa mnom, a od nekih se javljaju zabrinuti očevi. Ne pretjerujem kad kažem da mi se javilo više od 200 žena koje su na neki način online upoznale lažnog mene, a od 90 posto tih žena tražili su novac. Brinem se za žene koje su slale novac i koje se sad kad znaju da su prevarene, srame nešto poduzeti. Prevaranti čak koriste članove moje obitelji kako bi stvorili potpunu lažnu ličnost. Tvrdili su da imam kćer koja je bolesna i treba liječenje pa zato trebaju novac”, rekao je Pelić britanskom Daily Mailu.

Dodao je da mu je najgore bilo kad su koristili fotografiju njegove bake, koja je nedavno umrla, izmišljajući priče o njoj.

Među varkama prevaranata je i ona da je Dean tek stigao u novu zemlju, najčešće posjetiti svoju žrtvu, te je izgubio kreditnu karticu. Žena koja je vjerovala da će se vjenčati javila se njegovim prijateljima i članovima obitelji kako bi saznala na koji način da ga iznenadi kad dođe u njezinu zemlju.

“Ispostavilo se da smo hodali godinu dana i ona je znala sve o mojoj obitelji. Rekla je da joj dolazim sa zaručničkim prstenom te je poslala fotku avionske karte na moje ime koju sam ja navodno poslao njoj. Koliko je to grozno? Ta jadna cura vjerovala je da se selim kako bih je oženio iako se nikad nismo sreli. Osjećam se užasno jer se to stalno događa i pokušavam upozoriti svoje pratitelje na opasnosti”, rekao je.

Dean je na Instagram storyjima objavio svoje konverzacije sa žrtvama prevaranata, prenosi Index.hr.

“Osjećam se odgovornim jer sam javna osoba, stavljam svoje slike na internet i trebao sam očekivati ovako nešto, no u isto vrijeme nemam pojma kako riješiti tu situaciju”, priznaje.

Dodao je da mu je isprva laskalo što se ljudima sviđa, no sad su prevare izmaknule kontroli.

“Gotovo svaki dan mi netko javlja za novi lažni profil, novu osobu koja koristi moju sliku na stranici za upoznavanje ili društvenoj mreži ili traži nekoga novac u moje ime. Te potencijalno ranjive žene daju svoja srca užasnim ljudima koje nisu upoznale, koji nisu iskreni i skrivaju se iza tuđeg lica. To mi slama srce”, rekao je.

Neki od prevaranata čak miču Deanov glas sa snimki i objavljuju ih sa svojim glasom.

“Iako je očito da to nije moj glas, čak je i micanje usana nesinkronizirano, ljudi im svejedno povjeruju”, ispričao je.

Podijeli objavu

Odgovori