Podijeli objavu

Pred premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom uprave Lovrom Kuščevićem tjedan je odluke – za sutra je najavljen koalicijski sastanak svih partnera.

Još je, piše Večernji list, nepoznato hoće li Plenković već na koalicijski sastanak doći s odlukom o Kuščeviću, ali je najizglednije da će on otići iz Vlade. Vrlo vjerojatno Kuščević će sam podnijeti ostavku da ne ispadne da ga premijer smjenjuje pod pritiskom partnera i oporbe, ali i dalje su sve opcije otvorene. Budući da od 1. rujna iz Vlade odlazi i Marija Pejčinović Burić, aktualna ministrica vanjskih poslova koja ide za glavnu tajnicu Vijeća Europe, nije isključeno da bi premijer mogao odmah zamijeniti Kuščevića i Pejčinović-Burić.

Možda je opcija i da se Plenković upusti u širu rekonstrukciju Vlade budući da je HDZ na euroizborima osvojio tek 22,7 posto glasova i da je rejting te stranke ozbiljno poljuljan. HNS, HDZ-ov partner u Vladi, u medije je pustio i neslužbene informacije kako bi oni sugerirali i smjenu ministrice Gabrijele Žalac zbog njenih afera s Mercedesom te ministra zdravstva Kujundžića.

Čak se i među dijelom HDZ-ovaca može čuti da bi Plenković trebao smijeniti Kuščevića, Žalac, Tolušića jer ljudi na terenu loše reagiraju na afere ministara koji su, pritom, i prilično imućni, piše Večernji list.

Podijeli objavu