Podijeli objavu

Njemački spasilački brod u vlasništvu nevladine organizacije Sea Eye ukrcao je 44 migranta na Sredozemnom moru uz obalu Libije u zajedničkoj operaciji s malteškim vlastima, objavio je Sea Eye u ponedjeljak na Twitteru. Migrante je na drvenom čamcu uočio privatni zrakoplov za pretraživanje Colibri prije nego što su premješteni na plovilo Alan Kurdi, navode iz Sea Eyea.

“Brod malteške mornarice na putu je da preuzme migrante s broda Alan Kurdi i odvede ih do kopna”, objavljeno je na Twitteru. Još nema službene potvrde iz Malte. U nedjelju je Malta pristala iskrcati 65 migranata na kopno nakon čega se brod Alan Kurdi vratio u svoje područje operiranja. Italija je odbila pristanak broda.

Nedavne privatne spasilačke operacije su često bile u dugim zastojima ili su zadržavani spasilački brodovi, prenosi Hina. Slučaj Carole Rackete, kapetanice broda Sea Watch 3 nedavno je podigao prašinu. Rackete je pristala u luku Lampedusu s 40 migranata nakon provedena dva tjedna na moru, kršeći upute talijanske mornarice. Rackete je pod kaznenom istragom u Italiji.

Podijeli objavu