Podijeli objavu

Premijer RS Radovan Višković najavio je danas da će sigurno biti podnesena tužba protiv Federacije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog, kako tvrdi, štete koju trpi taj bh.entitet neraspodjelom sredstava od PDV-a.

“Tužba je spremna i sigurno će biti podnesena”, rekao je Višković novinarima u Srpcu i dodao da na tom pitanju intenzivno radi Pravobraniteljstvo RS.

Naveo je i da je u petak imao sastanak s pravobraniteljem RS te da ostaje da se vidi kojem sudu će RS podnijeti tužbu te da će to vjerojatno biti pravosudne institucije u tom bh.entitetu.

“S onim u Federaciji BiH do sada nisu bila dobra iskustva”, ustvrdio je entitetski premijer.

Tvrdi da je trenutno u RS-u najveća stopa zaposlenosti od 1992. godine te da je Vlada RS zadovoljna provođenjem Akcijskog plana za zapošljavanje i da ne zna zašto poslodavci ne bi bili zadovoljni kada dobivaju radnika za kojeg je Vlada platila poreze i doprinose u narednih godinu dana, prenosi Radio Sarajevo.ba.

“Razmišljamo da ovu mjeru povisimo i na dvije godine”, kazao je Višković.

On je danas posjetio općinu Srbac i razgovarao s općinskim načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem o posljedicama šteta od olujnog nevremena koje je u nedjelju, 7. srpnja, zahvatilo tu lokalnu zajednicu.

Podijeli objavu