Podijeli objavu

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija” Romeo Biokšić u razgovoru za N1 pozvao je sve građane Mostara da dođu ispred centralne zgrade HDZ-a BiH u ovom gradu u 11:30 sati i da, kako kaže, podrže radnike Aluminija.

U 12 sati je najavljen sastanak radnika i predstavnika Aluminija sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Jutros je medijima izHDZ-a u priopćeno da će se sastanak održati u Upravi Aluminija. Međutim, Romeo Biokšić za N1 kaže da je to pokušaj izbjegavanja naroda i prosvjeda, odnosno odgovora Čovića, na što radnici Aluminija neće pristati.

Oni zahtijevaju sastnak u centrali HDZ-a i sastanak bi se trebao tamo održati. Biokšić je poručio da je vrijeme da HDZ da odgovore.

Jučer, četiri minute iza ponoći, Aluminij d.d. Mostar iskopčan je s visokonaponske mreže. Tako se ostvario najcrnji scenarij na koji su proteklih dana upozoravali radnici Aluminija.

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij posljednjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, nešto više od milijarde i pol kuna, od čega je više od polovine dug za struju.

Vlada Federacije BiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju. Mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.

Podijeli objavu