Podijeli objavu

Nekoliko stotina radnika Aluminija okupilo se danas prijepodne ispred centrale HDZ-a u Mostaru kako bi iskazali nestankom kompaniji. Očekivali su sastanak s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem koji je otišao u Aluminij na razgovar s Upravom.

“Lopovi, lopovi…”, skandirali su nezadovoljni radnici nakon što je jučer ugašena proizvodnja u Aluminiju.

“25 godina su pojedini političari na vlasti. Ja da sam političar, ja bih se povukao sam. Ovo je sramota i nemam riječi. Idemo u Njemačku, napuštam ovu zemlju”, kazao je jedan od radnika.

Ivan Šakota, koji je u Aluminiju radio 39 godina, poslao je jasne poruke vlastima u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini.

“Gdje je Kolinda, gdje je Čović, sram ga bilo? Ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi, vlada skupa sa SDA. Svi su krivi, ovo je sramota šta rade od nas”, kazao je Šakota.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović ranije je napustio sjedište stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, koji je najavljen za 12 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić kazao je da su ih zvali iz Uprave Aluminija da dođu na sastanak, što oni odbijaju.

Nekoliko stotina radnika Aluminija u ovom trenutku čeka rasplet situacije ispred centrale HDZ-a.

Podijeli objavu