Podijeli objavu

Bivši ministar unutarnjih poslova i neovisni saborski zastupnik Vlaho Orepić objavio je da se priključuje izborima za Pantovčak. Nekadašnji član MOST-a danas u podne je na Facebooku objavio kandidaturu. Orepić je u kratkom istupu zahvalio svima koji su ga podržavali te najavio da će javnost sa svojim programom i idejama koje zastupa upoznati „kroz nadolazeće dane”. Čini se da je Orepića barem djelomično inspirirala kandidaura Miroslava Škore, jer će i on danas objaviti „video s cjelokupnim govorom s objave kandidature medijima”.

RAZIŠAO SE S MOSTOM

Vlaho Orepić rođen je 6. studenog 1968. godine u Čapljini u BiH. Završio je Zapovjedno stožernu školu „Blago Zadro” u Zagrebu, smjer pomorstvo. Zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa stekao je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku. Usto je i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao zvanje višeg sportskog trenera. Sudjelovao je u Domovinskom ratu, zbog čega je odlikovan brojnim medaljama i spomenicama.

Široj javnosti poznat je postao kao aktivist koji se borio protiv izgradnje termoelektrane u Pločama. Kao predsjednik Udruge građana „Škanj” definitivno je zaustavio taj projekt. U siječnju 2016. godine, kao član Mosta postao je ministar unutarnjih poslova u vladi premijera Tihomira Oreškovića. Premijer Andrej Plenković smijenio ga je s ministarske pozicije 27. travnja 2017. godine zajedno s još dvoje Mostovih ministara. S Mostom se razišao potkraj 2017. godine, kada je postao neovisni saborski zastupnik, navodi Telegram.hr.

Drage prijateljice i prijatelji, drage sugrađanke i sugrađani! Danas sam službeno objavio svoju kandidaturu za…

Gepostet von Vlaho Orepić am Donnerstag, 11. Juli 2019

Podijeli objavu