Podijeli objavu

Veliki požar izbio je u četvrtak u elektrani na području Moskve. U požaru ima i ozlijeđenih, a više od 150 vatrogasca gasilo je vatru.

Jedna žena je poginula, a 13 osoba ozlijeđeno je u golemu požaru koji je izbio u elektrani u moskovskoj oblasti u četvrtak, objavili su ministarstvo za hitne slučajeve i ruski mediji. “Aktivna vatra je ugašena”, reklo je rusko ministarstvo za hitne slučajeve, a prenosi Interfax.

Ranije je nastao ogromni plamen, a crni dim se vidio iznad Termoelektrane 27 u Mitiščiju, gradu u moskovskoj oblasti. Svjedok je rekao za novinsku agenciju RIA da je plamen bio visok 50 metara.

Tvrtka Montesegro, opskrbljivač električnom energijom rekla je kako je požar izbio u plinovodu izvan elektrane te da generatori nisu oštećeni.

Požar se proširio u skladište i na obližnje zgrade, uključujući niskobudžetni hostel, prenosi Interfax. Žena koja je poginula radila je kao zaštitarka u elektrani, a 13 osoba je ozlijeđeno, prenosi RIA pozivajući se na hitne službe.

Preko 150 vatrogasaca raspoređeno je u elektranu, kao i desetina vozila uključujući vatrogasna vozila, helikoptere i vlakove za gašenje požara, rekla je Žana Terekova, glasnogovornica hitnih službi na državnoj televiziji, navodi Dnevnik.hr.

Podijeli objavu