Podijeli objavu

Izvršni odbor HNS-a odlučio je o domaćinstvima posljednje dvije domaće utakmice reprezentacije ove kalendarske godine. Hrvatska će posljednju utakmicu kvalifikacija za EURO 2020., protiv Slovačke 16. studenoga u 20:45 sati, igrati na stadionu HNK Rijeka. Tri dana kasnije, Vatreni će u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s Gruzijom na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Ovo je prvi put u povijesti kvalifikacija za jedno veliko natjecanje da će Hrvatska biti domaćin u četiri grada. I to je tako raspoređeno da je svaka utakmica u drugom gradu. Tako smo na početku kvalifikacija Azerbajdžandočekali u Zagrebu, protiv Walesa smo igrali u Osijeku, Mađare ćemo dočekati u Splitu, a Slovake u Rijeci.

Ovim potezom HNS je najavio da se više neće događati da se sve utakmice igraju u jednom gradu, ovo je novi smjer, koji bi trebao biti zadovoljiti sve u Hrvatskoj. Jer, Marijan Kustić nekoliko je puta naglasio da je cilj da reprezentacija igra po cijeloj Hrvatskoj, a ovo je upravo dokaz da se stvari mijenjaju.

Izvršni odbor usvojio je i sve odluke potrebne za odigravanje Prve i Druge HNL u natjecateljskoj godini 2019./20. Izdvojili bismo da će klubovi moći unijeti 12 zamjenskih igrača u zapisnik, u kojem trebaju biti najmanje četiri igrača koji su najmanje četiri godine u razdoblju od 12. do 19. godine bili registrirani za klub HNS-a. Prevedeno, četvorica će morati biti iz omladinskog pogona nekog hrvatskog kluba, prenosi 24 sata.hr.

Također, izmijenjena je Odluka o sustavu stalnih natjecanja na način da od 2020./21. više neće biti kvalifikacija za Prvu HNL, već  posljednji klub ispada, a prvak Druge HNL ulazi izravno.

Podijeli objavu