Podijeli objavu

Županijski sud u Varaždinu donio je odluku kojom je Smiljani Srnec (45) produljen pritvor, kako je to zatražilo Županijsko državno odvjetništvo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uz policijsku pratnju Smiljana Srnec danas je dovezena na Županijski sud u Varaždinu i nakon sat vremena vraćena u varaždinski zatvor.

Tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza protiv nje, a najvažniji su otisci pronađeni na tijelu ubijene sestre Jasmine Dominić (23), koja je pronađena u zamrzivaču u veljači ove godine, kao i DNK. Podsjetimo, Jasmina je nestala 2000. godine, a nestanak je obitelj prijavila tek 2005. Nakon četveromjesečne istrage DORH je jučer podigao optužnicu protiv Smiljane koju tereti da je ubila sestru s pet udaraca tvrdim predmetom po glavi, piše Večernji.hr.

Branitelj Smiljane Srnec smatra da je podizanje optužnice preuranjeno i ishitreno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je počinila kazneno djelo manji nego na početku postupka, a Državno odvjetništvo je, ističe njezin odvjetnik Krešimir Golubić, odbilo provesti vještačenje kojim bi se u potpunosti otklonila sumnja da je ona počinitelj. Obrana će zato predložiti Županijskom sudu da vrati optužnicu Državnom odvjetništvu radi boljeg razjašnjenja stvari. Optužnica je danas uručena S. Srnec. Optužnicu treba potvrditi Županijski sud koji će na ročištu odlučiti o njezinu prihvaćanju ili odbacivanju. Istražni zatvor može trajati do pravomoćnosti presude.

Na pitanje koje je to vještačenje Državno odvjetništvo odbilo provesti, Golubić nije odgovorio.

– Još nije vrijeme za to – kazao nam je. Najavio je da će uložiti žalbu na produljenje istražnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud. Potom slijedi postupak za potvrđivanje optužnice, a ako ona bude potvrđena, ide raspravnom sucu koji zakazuje pripremno ročište i raspravu. Prema dosadašnjoj praksi, u roku manjem od mjesec dana trebala bi se donijeti odluka o prihvaćanju ili odbacivanju optužnice koja se može poslati i na doradu.

 

 

Podijeli objavu