Podijeli objavu

Povećana je gustoća prometa na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, povremeno u oba smjera te se povremeno vozi u kolonama u pokretu u blizini odmorišta i čvorova, a prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je dugačka 7 km i proteže se na Istarski ipsilon.

Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatan oprez i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila. U kolonama u pokretu sa kraćim zastojima vozi se između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u oba smjera, između čvorova Bosiljevo II i Novigrad te između čvoraZadar II i mosta Maslenica (između 262+000 i 243+500 km) u smjeru unutrašnjosti, na izlasku sa autoceste na naplatnim postajama Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila proteže se oko 1 km, a na ulasku u smjeru mora zasad nema dužih čekanja, javio je HAK u 12 sati.

Zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je dugačka 5 km i proteže se na Istarski ipsilon, pred graničnim prijelazom Požane kolona je duga oko 2,5 km, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je 2 km. Na autocesti A7  pokraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila proteže se oko 1,5 km.

Povećana gustoća prometa na državnoj cesti DC102 između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera (kolone se protežu od Malinske u smjeru kopna i od čvora Hreljin u smjeru otoka).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, navodi Hina.

Čeka se na graničnim prijelazima, a kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 2 km.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Podijeli objavu