Podijeli objavu

Svjedočenje pred Kongresom bivšeg posebnog istražitelja Roberta Muellera o njegovu izvješću o ruskom miješanju u američke izbore i mogućoj suradnji sa stožerom Donalda Trumpa, prvotno planirano za 17. srpnja, odgođeno je za tjedan dana kako bi se zastupnicima dalo više vremena za postavljanje pitanja.

Muellerovo ispitivanje prvotno je planirano na odvojenim dvosatnim saslušanjima pred odborima za pravosuđe i za obavještajne agencije, no zastupnici su se žalili da neće imati dovoljno vremena za postavljanje pitanja Muelleru, koji je vodio saveznu istragu o navodnoj ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore 2016.

Sada je odlučeno da Mueller svjedoči 24. srpnja, i to tri sata pred odborom za pravosuđe, a nakon pauze saslušanje bi se nastavilo pred odborom za obavještajne agencije.

U travnju je Mueller iznio svoja saznanja Ministarstvu pravosuđa nakon gotovo dvije godine provođenja istrage, navodi Hina.

Muellerova istraga nije pronašla dokaze o dosluhu Rusije i Trumpove predsjedničke kampanje. Nije donio konačnu odluku o tome je li Donald Trump kriv za ometanje pravde.

Podijeli objavu