Podijeli objavu

Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, jučer su izborili mjesto u polufinalu dvojaca bez na trećem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju, koje se održava u Rotterdamu.

Međutim, danas nisu nastupili u polufinalu zbog zdravstvenih problema Martina Sinkovića.

– Nismo startali današnju utrku jer se Martin osjeća bolesno. Otišli smo na zaigravanje i napravili par ubrzanja i vidio je da ne može odveslati utrku kako treba i onda smo odlučili da nema smisla veslati ako nismo zdravstveno 100 posto. Žao nam je, htjeli smo odmjeriti snage da vidimo gdje smo. Prioritet nam je Svjetsko prvenstvo, i idemo se pripremiti i što bolje odveslati na SP-u, rekao je Valent Sinković.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u veslanju, na kojemu će braća Sinković braniti zlato iz Plovdiva, održat će se u austrijskom Ottensheimu od 25. kolovoza do 1. rujna.

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca. On je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto.

Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira Martin tijekom čitave polufinalne utrke držao se među tri prvoplasirana veslača te ciljem prošao u vremenu od 7:17.00 minuta, 5.29 sekundi iza pobjednika Danca Sverrija Nielsena, a 1.81 sekundu ispred trećeg Poljaka Natana Wegrzycki-Szymczyka.

Finale samaca na programu je u nedjelju od 10.51 sati.

Hrvatski ženski četverac u sastavu Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković nije se uspio plasirati u finale A, piše Hrt.hr. Naša je posada u svojoj skupini repesaža zauzela posljednje peto mjesto s vremenom 7:16.03 minuta, dok je drugoplasirana novozelandska posada, posljednja koja je izborila finale, bila brža sa 16.13 sekundi.

Podijeli objavu