Podijeli objavu

O temi propale sezone koja je u početku podbacila govori se već neko vrijeme jer su plaže i štandovi prazni. Dok neki krivce traže u vremenu ili povećanju smještajnih kapaciteta, drugi smatraju da su visoke cijene rastjerale goste, piše portal Vijesti.hr.

Premda se na Jadranu može popiti kava i pojesti ručak po standardnim, “normalnim” cijenama, turisti za ta mjesta rijetko znaju i onda plaćaju puno više, što im se itekako ne sviđa.

Kolike su cijene? Čista sitnica ako ste bogati šeik jer će turisti 120 kuna platiti srdelice s pomfrijem u Zlarinu, malu pizzu u centru Splita 90 kuna, a ako se žele rashladiti lubenicom u Rovinju, kilogram ovog slatkog povrća platit će 20 kuna. Grožđe će na rovinjskoj tržnici platiti 80 kuna.

Iako nisu sve cijene na tržnici u Rovinju takve, međutim nakon pogleda na cijenu od 100 kuna za kilogram smokvi, 40 kuna za mjericu malina te 50 kuna za kilu nektarina, mnogima je prvi posjet tržnici ujedno i posljednji.

Neki smatraju da bi i druge stvari trebale poskupjeti barem dvostruko tako da isfiltriraju goste koji im dolaze. Previsokim cijenama nisu zadovoljni niti splitski ugostitelji, ali turisti čiji je standard viši od nas su zadovoljni.

Podijeli objavu