Podijeli objavu

Srbija je velika europska država i nacija, poručio je danas francuski predsjednik Emanuel Macron i istaknuo da se EU mora reformirati da bi bila spremna primiti Srbiju.

On je poručio da Srbija treba držati do svoje suverenosti, te istaknuo da i on drži do suverenosti onih koje poštuje.

Naveo je da je Srbija dio procesa pridruživanja EU, te da EU mora donijeti neke odluke kako bi bolje funkcionirala.

“Ali paralelno s reformama koje Srbija treba provesti, EU se mora reformirati kako bi bila spremna primiti Srbiju”, poručio je Macron.

Istaknuo je da je Srbija velika europska država i nacija:

“Ja to kažem ovdje, veoma jako, u trenutku kada neki bilo gdje na svijetu mogu imati dojam da bi ova regija u narednih deset godina trebala biti mesto gdje će se prepirati utjecaji ovih i onih”, rekao je Makron na konferenciji za novinare s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je francuskog predsjednika Emanuela Macrona zamolio za pomoć i podršku Srbiji na europskom putu i u rješavanju kosovsko-metohijske krize.

Vučić je na konferenciji za novinare s francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom u Beogradu rekao da je s njim imao dug, otvoren i iskren razgovor o svim ključnim pitanjima.

On je naveo da je Macronu ukazao na ugled koji Francuska uživa u cijeloj regiji, ne samo u Srbiji ali naravno i kod srpskog naroda i građana Srbije.

Vučić je prenio da je govorio s mnogo brige za svoju zemlju i u nadi da će snažna Francuska i jak i moćan predsednik Francuske kakav je Macron biti od pomoći Srbiji i srpskom narodu.

“Nisam sanjar, ali uveren sam da enegija i politički entuzijazam Macrona može promijeniti mnogo na europskom kontinentu i pomoći našoj zemlji”, rekao je Vučić.

Podijeli objavu