Podijeli objavu

Danas po povratku iz Dubrovnika u Zagreb premijer Plenković trebao bi se susresti s najbližim suradnicima i razgovarati o ministrima koje će smijeniti, kao i o novim imenima.

U Dubrovniku, nakon što je sudjelovao na otvaranju konferencije HNB-a i MMF-a, premijer je jutros rekao da će o imenima ministara govoriti kad on kaže da je vrijeme.

Nakon što odluči tko će biti novi članovi njegove vlade trebao bi ih predstaviti članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a potom i koalicijskim partnerima, pa će tražiti njihovu potvrdu u Saboru. Još je nejasno hoće li smijeniti sve ministre koje traži oporba.

Osim Kuščevića i Marića, koji su podnijeli ostavke, imena koja se najčešće spominju u krugovima HDZ-a za koje se kaže da bi mogli postati bivši su i Gabrijela Žalac, Milan Kujundžić i Marko Pavić.

Za Kuščevića je nasljednik poznat. Prošloga tjedna premijer je predložio Ivana Malenicu, mladog HDZ-ovca iz Šibenika.

Još uvijek je nepoznata zamjena za ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić koja u rujnu preuzima čelno mjesto Vijeća Europe, piše N1.

Petak se spominje kao dan kada bi novi ministri mogli biti izglasani u Saboru, no vrh HDZ-a to još nije u potpunosti odlučio.

Podijeli objavu