Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump optužen je u javnosti za rasizam nakon što je ove nedjelje putem Twittera napao demokratske kongresnice.

Iako ih nije imenovao, jasno je da su njegove poruke bile upućena kongresnicama za koje je rekao “da dolaze iz zemalja čije su zemlje u potpunoj i totalnoj katastrofi” te im je sugerirao da se vrate natrag. Nekoliko demokratskih kongresnica od kojih nijedna nije bjelkinja: Alexandria Ocasio-Cortez iz New Yorka, Rashida Tlaib iz Michigana, Ilhan Omar iz Minnesote te Ayanna Pressley iz Massachusettsa, otvoreno su kritizirale Trumpovu imigracijsku politiku i osudile uvjete na granici. Sve su ove žene rođene u SAD-u, osim Omar koja je iz Somalije doselila u SAD,

“Ta mjesta očajnički trebaju vašu pomoć i morate otići što prije. Siguran sam da će vam Nancy Pelosi rado i brzo srediti besplatne putne troškove”, napisao je Trump.

Predsjednica kongresa Pelosi stala je u obranu kongresnica te je osudila Trumpove ispade. Odgovorila je kako Trump, kad govori kongresnicama da idu odakle su došle, samo potvrđuje svoj plan: “Učinimo Ameriku ponovno velikom”, jer zapravo želi da Amerika ponovno postane bijela.

Izvor: Dnevno.hr

Podijeli objavu