Podijeli objavu

Vozaču (35) koji je uzrokovao tešku nesreću na naplatnim kućicama kod Svete Helene određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu.

Muškarac iz Čakovca se na naplatnim kućicama Sveta Helena, velikom brzinom svojim BMW-om zabio u automobil ispred sebe pri čemu je teško ozlijeđena tročlana obitelj. Danas je bio doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nakon provedenog ispitivanja, vozaču Ozrenu M. određen je istražni zatvor, a ponajviše zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, pišu Vijesti.hr.

Podsjetimo, vozač je uhićen tek u nedjelju navečer, iako je nesreću izazvao dva dana ranije, u četvrtak. Pokazalo se da je bio pod utjecajem droge i lijekova.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede”, priopćila je policija u nedjelju nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 35-godišnjakom.

Podijeli objavu