Podijeli objavu

Tijelo nestalog nautičara pronađeno je u utorak ujutro u Mljetskom kanalu, u blizini otoka Korčule, u koordiniranoj akciji traganja i spašavanja pokrenutoj odmah nakon sinoćnje dojave o nestanku skipera.

Nestanak člana posade s 18-metarske jedrilice  ‘Anna-Maria I’, panamske zastave, skipera V.G., rođenog 1950., dojavila su dvojica članova posade, V.M. i A.T., državljani Ruske federacije, koji su bili na jedrilici.

Oni su izvijestili policiju da je skiper s jedrilice nestao sinoć, tijekom plovidbe na relaciji marina Frapa prema Krfu i to nakon što ih je uputio da se opreme u potpalublje o čemu su odmah uputili dojavu u MRCC Rijeka.

U koordiniranu akciju traganja MRCC Rijeka uključila je, uz službenike i plovila iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik to jest lučkih ispostava Korčula, Orebić i Trstenik – plovilo obalne straže, plovilo dubrovačke pomorske policije, brod Plovputa i dvije privatne ribarice.

Nakon službene potvrde o nestanku skippera, putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana je obavijest hitnosti (PAN-PAN), prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalim.

Područje traganja postavljeno je od pozicije nestanka skippera u Mljetskom kanalu, sa sjeverne strane otoka Mljeta prema južnoj i jugozapadnoj strani Pelješca, u relaciji od mjesta Lirica, Žuljane i Trstenika do mjesta Podobuče.

Nakon što je pomorsko traganje privremeno obustavljeno sinoć u 22,30 sati, ponovno je nastavljeno prema utvrđenom planu traganja jutros od 5,30 sati kad je, u suradnji sa obalnom stražom u traganje angažiran i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, kojim su obavljeni preleti Mljetskog kanala, a područje traganja prošireno je od sjeverne strane otoka Mljeta prema otočju Vrhovnjaci i dalje prema otoku Korčuli.

Nedugo nakon nastavka akcije, 6,55 sati zaprimljena je dojava skipera jedrilice ‘Weather Report’, o tijelu u moru na poziciji dvije nautičke milje jugoistočno od rta Ražnjić, na otoku Korčuli, kamo su odmah upućeni službenici pomorske policije i obalne straže te je nakon vađenja iz mora tijelo ukrcano na plovilo pomorske policije i prevezeno u daljnje postupanje, čime je ova akcije ujedno i okončana.

Jedrilica ‘Anna-Maria I’ još sinoć je u pratnji policije i službenika Lučke ispostave Korčula prepraćena u luku Dominče, na otoku Korčuli, gdje će biti zadržana do okončanja očevida i policijske istrage, piše Hina.

Podijeli objavu