Podijeli objavu

Spoznaja i jačanje nacionalne svijesti Hrvata Herceg Bosne motiv je pisanja i slikovitog prikazivanja činjenica koje su se dogodile i koje će se dogoditi Hrvatima Herceg Bosne

Neprirodno i nemoralno je kako Hrvati za primjer imaju činjenice koje ukazuju da su glavni akteri velikosrpske agresije na Hrvate danas zaštitnici hrvatskih nacionalnih interesa, temeljnih sloboda i ljudskih prava. Njihove pozicije u HDZ BiH, kao zaštitnika hrvatskih nacionalnih interesa omogućavaju im razne manipulacije putem kojih sebi i svojim obiteljima osiguravaju protupravnu i nezakonitu imovinsku korist, na štetu hrvatskih obitelji, koje najbolje osjete nacionalne torture odlascima iz Bosne i Hercegovine, trbuhom za kruhom. Konkretni primjer su: sokolovci koji kao predstavnici elite JNA, velikosrpske agresije, nakon kriminalnog tsunamija, vojnog, ekonomskog nad hrvatskim narodom, urušavaju sve što je ostalo vrijedno u Hercegovini.

FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (6) Mirne savjesti sokolovci pokopavaju hrvatski narod! 1

Mali je broj Hrvata koji shvaća što se planski događa. Moć sokolove mafije zrcali se u svim porama društvene zajednice Hrvata Hercegovine. Tolika ukorijenjenost kriminala nije viđena niti u holivudskim filmovima. Moć sokolove pravosudne mafije u osobama tužitelja i sudaca Vesne Ćavar, Stjepana Mikulća, Bosiljke Rudež, Dragice Šimić i inih koji su izravno i neizravno sudjelovali u pljački sokolove imovine, samo je jedan segment demonstracije moći i postojanosti kriminalne skupine koju predvodi Jugoslaven i ćiriličar Dragan Čović sa svojim sokolovcima. Povijesna pljačka Hrvata koja se događala i koja se trenutno događa, transformacijom kapitala poduzeća od vitalnog hrvatskog nacionalnog interesa, plijen su sokolove elite. U prethodnom feljtonu, uredništvo portala www.mega-media.hr, najavilo je scenarij transformacije imovine Aluminija d.d. Mostar. U popodnevnim satima istoga dana kada je objavljen feljton broj 5. u javnost izlazi ministrica financija Federacije BiH Jelka Miličević s izjavom:

“Meni je mirna savjest i Zašto Aluminij ne može u stečaj”.

Navodi notorna Jelka kako su sve financijske institucije svoja potraživanja osigurale hipotekom i založnim pravom kao pravom, nažalost kredit na kredit. Napomenula je vrla ministrica financija kao ekonomistica i financijer: “Vlada Federacije što je mogla napravila je i kako u tržišnim odnosima nema ljubavi“, a sve to nakon okruglog stola koji je održan u domu HDZ BiH. Istakla je naša “kriminalka” kako je sustav poslovanja Aluminij d.d. Mostar bio neodrživ i kako su u Vladi Federacije BiH poduzimali aktivnosti za koje su znali kako neće dati rezultata i tako bi pripremili ljude za nešto što je neizbježno. Tvrdi ministrica financija dalje kako se ne može pokrenuti stečaj, kada se nema stečajne mase. Jelka vidi model, odnosno mogućnost opstanka poduzeća dokapitalizacijom, kao modelom oživljavanja Aluminij d.d. Mostar.

FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (6) Mirne savjesti sokolovci pokopavaju hrvatski narod! 2

Sve navedeno bi i bilo prihvatljivo za neznalice sokolova scenarija, pljačke imovine po špranci, odnosno elaboratu upravo iste Jelke Miličević, koja je bila i predsjednica Odbora za reviziju Aluminija d.d. Mostar. Uz pomoć moći sokolove pravosudne mafije u Mostaru, Jelki Miličević je popeglan kriminal od 1988. godine kada je počela raditi u Vazduhoplovnoj industriji Soko Mostar d.d., kao kadar KOS-a i JNA. Kao predsjednica komisije za popis imovine Vazduhoplovne industrije SOKO d.d., optužena je za simbolični kriminal, kako bi se zatvorili kazneni predmeti za milijunsku pljačku sokolove imovine. Ministrica Miličević sudjelovala je u nezakonitoj procjeni sokolove imovine koju je popisivala, a kasnije transferirala. Sličan model danas primjenjuje na imovini poduzeća Aluminij d.d. Mostar tvrdeći kako su davani krediti na kredite?!

Portal www.mega-media.hr u svom feljtonu Tamna strana HDZ-a, u broju 93. od 28. rujna 2018. godine dijelom je opisao tko je Jelka Miličević. Kao voditelj projektnog tima Vazduhoplovne industije SOKO d.d.  Mostar i u svojstvu suradnice Ekspertnog tima za privatizaciju Vlade Federacije BiH (1996-1997 godine) okarakterizirana je kao “sotona Hrvata”. Kriminal pera sokolovke Jelke Miličević pravdan je tezom:

“Osnovni princip nije bila trišna nego knjigovodstvena vrijednost sokolove imovine”.

Po istoj špranci Jelka Miličević danas, uz mirnu savjest, uz zaleđinu funkcije ministrice financija FBiH, najavljuje model transformacije imovine poduzeća Aluminij d.d. Mostar. Pljačka Aluminija d.d. Mostar proces je koji traje godinama, uz posredovanje u kupoprodaji električne energije za Aluminij d.d. Mostar, pojedinim akterima osigurala je milijunske zarade. Još je 2014. godine premijer Federacije Nermin Nikšić upozoravao na tvrtku FEAL iz Širokog Brijega:

FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (6) Mirne savjesti sokolovci pokopavaju hrvatski narod! 3

“Aluminij Mostar plaća struju privatnoj firmi Feal koja se nalazi u krugu ovog preduzeća, na osnovu čega ova kompanija ostavaruje višemilionsku dobit, dok Aluminij iskazuje gubitak. Niz je ugovora, ostao sam frapiran činjenicom da je rezan pogon glinice. Bila je ponuda da se plati 360 KM po toni željeza, a 5.000 KM po toni bakra, a 1.600 KM po toni aluminija. A materijal je prodat 260 KM po toni materijala. Ako to nisu štetni ugovori, ako za to u ovoj državi niko neće odgovarati, o čemu mi pričamo!”.

Za uredništvo portal www.mega-media.hr nije slučajno kako su djeca najvećih udbaša Hercegovine zauzimala ključne pozicije u Aluminij d.d. Mostar. I danas 2019. godine djeca KOS-ovaca, SOKO-lovaca i UDBA-ša pljačkaju imovinu SOKO d.d. Mostar i Aluminij d.d. Mostar te taj kriminal pravdaju iz prostorija HDZ BiH i HNS-a. što bi za Hrvate trebalo biti zabrinjavajuće. Istup sokolovke Jelke Miličević po beogradskoj špranci, u kojem navodi:

“Meni je mirna savjest”, samo je još jedan od dokaza koji potvrđuje navode iz pisanja feljtona portala www.mega-media.hr

Zaključak može biti sljedeći:

“Mirne savjesti sokolovci pokopavaju hrvatski narod u Herceg-Bosni”!(NASTAVLJA SE…)

Mega media

Podijeli objavu