Podijeli objavu

Tužiteljstvo je predložilo pritvor zbog kaznenog djela izazivanja panike i nereda

Dojava o bombi u zrakoplovu Lufthanse u beogradskoj Zračnoj luci “Nikola Tesla” u četvrtak ujutro bila je lažna, priopćilo je srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zoran N. (65) je priznao kako je prije dva dana uputio lažnu dojavu o podmetnutoj bombi u avionu Lufthanse koji je iz Beograda trebalo poletjeti za Frankfurt. Opravdao se time što mu se svidjela jedna stjuardesa sa tog leta, javlja Tanjug.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da mu se odredi pritvor, kazao je glasnogovornik tužiteljstva Ivan Marković. Spomenuti gospodin je u srijedu iz stana svog prijatelja i s njegovog telefona uputio lažnu dojavu, a na teret mu se stavlja kazneno djelo izazivanje panike i nereda.

Svidjela mu se stjuardesa

Osumničeni se branio kako je na beogradskoj Adi upoznao dvije stjuardese Lufthanze i pozvao ih na večeru. Posebno mu se svidjela jedna od njih, crnkinja, ali one nisu željele otići s njim na večeru.

Djevojku koja mu se svijedla nije našao u hotelu pa je ustra, u srijedu, pozvao aerodrom i dojavio lažnu dojavu o bombi želeći zadržati stjuardesu da ne ode.

Evakuirano 130 članova posade

Nakon te dojave pripadnici srpskog MUP-a obavili su pregled, a iz Lufthanzinog aviona je evakuirano 130 putnika i pet članova posade. Na kraju su ipak vraćeni, te se avion uputio prema Frankfurtu sa zakašnjenjem.

Nakon detaljnog pregleda tog zrakoplova koji je ujutro oko 6.15 trebao poletjeti u Frankfurt, srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako pripadnici policije nakon nekoliko sati pretrage nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu te da je dojava bila lažna, prenosi agencija Beta.

Portal lista Kurir još prije je naveo da je zrakoplov po uobičajenoj sigurnosnoj proceduri preventivno premješten na poziciju udaljenu 3000 metara od aerodromskih zgrada i ostalih zrakoplova kako bi se u slučaju eksplozije izbjegla opasnost za ostale putnike i objekte.

Podijeli objavu