Podijeli objavu

 

Ja, potpisani, usudio bih se ustvrditi, da jest Aluminij bio VELIKI gospodarski subjekt! Znam da su s njim, sve ove godine, upravljali LOŠI LJUDI-menageri za uporabu wc-papira, koji su, najprije, razumjeli pa onda i saznali, koliko je zaista velik i dubok isti! Kako su to, sve dobri mamini katolički dečki, trpanje love u svoje džepove, opravdavali su ISUSOVIM poslanjem: spašavam samo grješnike, nikako pravednike! Sve se jasnije vidi, kako su političke proklamacije oko Aluminija, samo najobičnija iluzija… Da je bar Hollywoodska, bila bi gledana!

Naime, lider ima halat, DREAM-TEAM-institucionalni lubrikant, za spas Aluminija! Po zapovjedi, za viljuškar, ne ponovo, posjeda najiskusnijeg Radu Bošnjaka-za direktora, dalje, u pokretanje proizvodnje penetriraju: Branko Kolobarić-predsjednik N.O, gđa. Jelka Milićević-predsjednica borda, Vjekoslav Bevanda-financijaš, i, nakon tih kadrovskih rješenja, više nema nikakve sumnje, da radnici, bar oni koji već, ovih dana, nisu pokupili svoja dokumenta, mogu, ali na suho penetrirati…. Ne znam u šta. Nisu valjda toliko nisko pali, da samom lideru ne povjeruju. U tom slučaju, ni DREAM-TEAMu se ne piše dobro, ako ne uspiju… Lider ne podnosi razočarenja baš najbolje.

Od one halabuke-konzervi-plastike ispred Hadezea, s kojom su se bacali po audiju, Hrvati nisu vidjeli big picture i kvantativnu analizu stanja nacije i težnju za ukupnom preobrazbom lidera! Kao da je on jedini-koji ima nekoliko prihoda, posjed, par što manjih/većih nekretnina i zemljišta u vlasništvu po yugozoni… Čini Vam se da je bogat? Ali i dalje je siromašan… Jer lider je rijeka svom narodu… Donijeti će – NOVI IZBORNI ZAKON!!!

Drage moje nježne Hrvatice i akademski Hrvati, u tom kratkom vremenskom periodu u kojem lider radi na donošenju istog-leži naša nada-nada za opstojnost Hrvata u BiH. Nisam spreman gledati kako lider pati, iako stvara tako veliku stvar za svoj narod… Manjeg naroda a veće muke… Pridružimo mu se, u velikom političkom zadatku za opće dobro. Morate znati jedno-lider je nezaustavljiv. Čvrsto držim da je lider spreman da zada odlučujući udarac građanskom Šeheru i ja gore potpisani, ne mogu i neću izostati s te fronte, dakako-demokratske! Dozvolite, stoga je i ovo moje kazivanje u kontekstu, promjena izbornog zakona, stanovita podrška lideru, u ovom osobitom trenutku za Hrvatski narod u BiH!

IZBORNI ZAKON: Preobrazba! 1

Izborni zakon u BiH u svojoj ustaljenoj praksi, posebice za Hrvate, kako je dosada pokazano, nikako ne odgovara izbornom procesu niti izbornim modelima i svakako ga se mora mjenjati! Poseban naglasak bih stavio da svaka promjena podrazumjeva načelo prednosti za slobodnu volju izbora, onih koji biraju i onih koje se bira! Ne smije se više dozvoliti, da se dogodi: da se slobodna volja izbora (Bošnjaci) iskoristi za nametanje političke volje, onima,(Hrvatima) koji su iskoristili svoje izborno pravo, birajući prvog između sebe, i one koji će ih zastupati u demokratskim institucijama i vlasti! Jednostavno nedopustivo! No, kako je u poslijeratnoj partiokraciji u BiH, kada su u pitanju izbori, u kojima se polazi od toga: da su demokratski izbori pretvoreni u arenu nacionalnih struktura, i, da Hrvati kao i Bošnjaci i Srbi na izbore izlaze samo s jednim ciljem, da izaberu svoju vlast! Kao svaki laik znam da imam biračko pravo u okviru izbornog zakona ali kao svaki Hrvat, svakim danom iskazujem nezadovoljstvo izbornim sustavom i izbornim modelima, koji su danas na snazi! Namjera mi je upozoriti lidera na zamršenu mrežu, u ovako neuređenoj BiH, pravnih pravila i procedura i načela, koji se predlažu kod donošenja NOVOG IZBORNOG ZAKONA!

Kao da je samo proviđenje upravljalo liderovom voljom, kad je same nepravnike i inžinjere prava, poslao u spašavanje Aluminija, iz ruku menagera gospodarskog ponora! Za najvažniju borbu, donošenje-NOVOG IZBORNOG ZAKONA, uz njega stoje, sve sami pravni experti, koji opet, dobro poznaju opće stanje u BiH, posebice glede uspjeha kod donošenja istog!

Pozivam svekoliki Hrvatski narod, pa i one koji su izrazili sumnju napuštajući HNS, neka podrže lidera u donošenju pravih pravnih akata! Ponavljam, ništa strastvenije do sada nisam otipko, ne smijemo sebi dopustiti preskakanje i neuvrštavanje konkretne nacionalnopravne argumentacije u nadi, kako će lider uz svestranu pomoć svojih pravnih experata, rješiti najteži, do sada nerješiv, problem donošenja NOVOG IZBORNOG ZAKONA, pravila i modela u demokratskom izbornom sustavu i procesu! Do sada, Hrvati s pravom aktivnog i pasivnog biračkog prava, ne ostvaruju u potpunosti svoju političku volju! Puno je detalja s kojima pravnici moraju upoznati lidera, između ostalog važno je ukazati mu na izborni zemljopis! Točnije-određivanje izbornih područja i njihova moguća podjela na izborne jedinice i veličinu kao i ubrojivost hrvatskog biračkog tijela, posebice kada je u pitanju zastupljenost istih na pojedinim područjima, diljem cijela BiH, na kojima žive Hrvati!?

Posve sam siguran, kako će lider, nakon ovog skromnog uvodnog kazivanja, krenuti mnogo sadržajnije, sustavno problemski i pravno smislenije u samu završnicu borbe kod donošenja NOVOG IZBORNOG ZAKONA!. Dakako, lišen DREAM-TEAMa i menagera za uporabu wc-papira, koji bi ga mogli omesti u radu za dobrobit Hrvatskog naroda! Nikako se ne bih mogao pomiriti s tim, da nakon svega što je lider učinio za narod svoj, doživi osjećaj neuspjeha i kod donošenja NOVOG IZBORNOG ZAKONA!!!

Autor:Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

Podijeli objavu