Podijeli objavu

‘Nauči se kontrolirati svoje menstruacije’, navodno je rekao jedan učitelj učenici nakon što ga je treći put zamolila da ode do zahoda

Jedan je učitelj u Velikoj Britaniji navodno rekao učenici tinejdžerici da “nauči kontrolirati svoje menstruaciju” nakon što je tri puta zatražila da ode do zahoda. Maisie-Rae Adamskaže da je bila šokirana time što joj je učitelj rekao te je zgrabila higijenski uložak i napustila učionicu, piše Mirror.

Naime, četrnaestogodišnjakinja je imala tu nesreću da je morala promijeniti svoj uložak, ali joj to učitelj nije dopustio da napravi. Drugi put ga je zamolila da ode do toaleta, ali ju je učiteljica ponovno odbila. Treći put kada je Maisie-Rae pitala učitelja i rekla mu da ima menstruaciju, učitelj joj je rekao da “mora naučiti kontrolirati svoju menstruaciju”.

SKANDALOZNO: Učitelj tinejdžerici rekao ‘da nauči kontrolirati svoju menstruaciju’ i nije joj dopustio odlazak na WC 1

♥ Gloucestershire@ILoveGlosUK

Teenage girl claims she was told to ‘control her period’ by teacher and refused access to the toilet Maisie-Rae Adams and her mother Kelly have spoken out http://twib.in/l/bgRBdBgpqGaR 

Prikaži sliku na Twitteru
Pogledajte druge tweetove korisnika/ce I ♥ Gloucestershire

Ravnatelj tvrdi da nije bilo tako

Nakon što je svejedno otišla iz učionice i promijenila uložak, Maisie-Rae se vratila u učionicu gdje joj je učiteljica rekla da je njezina torba “u drugoj sobi”, tvrdi Maisie-Rae.

Ravnatelj u školi Rednock u Dursleyju rekao je da situacija nije bila takva kako je interpretirana. Maisie također tvrdi da je dobila tri prethodne opomene zbog potrebe da se ispriča i ode u zahod. U svakoj od tih prilika to je bilo zbog njezine menstruacije.

Posebne kartice

Ravnatelj David Alexander rekao je kako ne može komentirati individualne studente i događaje. Međutim, tvrdi da dopuštaju učenicima da odu na zahod zbog stvari vezanih za menstruaciju. Navodi kako imaju posebne kartice za tu svrhu koje su pokazali svim djevojkama na početku godine.

“Svaka je djevojka imala priliku ponijeti jednu. Sustav radi učinkovito i diskretno. Osjetljivi smo na potrebe svih učenika, ali posebno djevojaka u toj situaciji, koje se razvijaju emocionalno i fizički”, rekao je Alexander te dodao da onima koje trebaju osiguravaju besplatne uloške i tampone.

 

Podijeli objavu