Podijeli objavu

U Novom danu odvjetnik Anto Nobilo otkrio je neke nove detalja iz slučaja Agrokor, kao i mogući tijek sudskog procesa.

Slučaj Agrokor – je li završen dio u kojem DORH prikuplja dokaze?

“Ne. DORH je prošli tjedan donio rješenje o proširenju, odnosno dodatnom vještačenju. Nisu zadovoljni financijskim vještačenjem. Tražili su dopunu. Koliko će za to vještacima iz Poljske trebati, ja to ne znam. Mislim da sam bio u pravu kada sam rekao da će predmet trajati najmanje deset godina.”

Koliko to može trajati?

“Rok je probijen, ali to je instruktivni rok. DORH probijanjem tog roka ne gubi nikakva prava – kad ga jednom probiju, nema daljnjih rokova. Moramo čekati da DORH obavi sve radnje za koje misli da treba obaviti i donese odluku.”

Može li suđenje početi u roku od godine dana?

“Suđenje bi u idućoj godini moglo početi. Teško mi je reći kad jer ne znamo koliko će vještačenje trajati. Nakon vještačenja, zbog složenosti predmeta, DORH može maksimalno tri mjeseca zatražiti za pisanje optužnice. Ako će se tri, četiri mjeseca vještačiti, pa onda dva, tri mjeseca treba za pisanje optužnice, to je iduća godina u veljači. Onda u roku od dva mjeseca Optužno vijeće odlučuje o optužnici – već smo u ožujku ili travnju iduće godine. Optužno vijeće može optužnicu vratiti na popravak, što u tako velikom predmetu ne bi bilo čudno, to je još tri mjeseca pa opet na Optužno vijeće. Mogu samo reći da će nekad iduće godine početi suđenje.”

Podijeli objavu