Podijeli objavu

Bivši sudac Branko Šerić izjavio da treba provjeriti Mamićeve navode o korupciji u hrvatskom pravosuđu

Nakon što je Zdravko Mamić rekao kako može potvrditi autentičnost izjave svoga odvjetnika Veljka Miljevića o korumpiranim sucima te pritom prozvao suca Đuru Sessu kao “korumpiranog predsjednika Vrhovnog suda”, danas je bivši sudac Branko Šerićizjavio da treba provjeriti Mamićeve navode: “Najbenigniji način da se to utvrdi jest da se ispita Mamića o tim tvrdnjama. Korupcija je teško dokaziva. Jer se događa u četiri oka i tajno je.”

Ružne i tužne optužbe

Šerić je rekao da je stvar stila pojedinog odvjetnika i da ne bi ulazio u to je li primjereno da Mamićev odvjetnik Veljko Miljević istupa na način da optužuje suce za korupciju. “Kad odvjetnik reproducira stavove svog klijenta, onda nije u nikakvoj kriminogenoj zoni. Mislim da su optužbe ružne i tužne za hrvatsko pravosuđe, bez obzira na to jesu li istinite ili nisu”, kazao je Šerić.

“Moramo znati da korupcija nije samo primanje i davanje mita, korupcija je mnogo šira djelatnost, pa i nepotizam, protekcionizam, klijentelizam. Zar to ne postoji svugdje u svijetu, pa tako i u pravosuđu? Ne možemo biti slijepi pored zdravih očiju i reći da se to ne događa u pravosuđu”, dodao je.

Imovinska kartica ništa ne govori

Prema njegovu mišljenju imovinske kartice u Hrvatskoj ništa ne govore. “Mi ne znamo imaju li ti ljudi imovinu izvan Hrvatske, a i to bi bilo bitno znati”, zaključio je Šerić.

Podijeli objavu