Podijeli objavu

Huawei je objavio svoje poslovne rezultate za prvu polovicu 2019. godine, koja će ostati u povijesti ove kompanije obilježena kao (barem politički) jedno od najtežih razdoblja.

Prema izvješću, Huawei je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio prihode za 23,2% više nego u istom razdoblju 2018. Ukupni su im polugodišnji prihodi na razini od oko 58 milijardi dolara (od čega preko polovice dolazi iz odjela potrošačke elektronike), a u šest su mjeseci prodali 118 milijuna pametnih telefona – odnosno 24% više nego lani. Uz sve to ostvarili su i maržu u visini od 8,7%.

Predsjednik uprave Huaweija Liang Hua rekao je kako im poslovanje ide glatko, a organizacija je zdrava, te je poslovanje ostalo snažno zahvaljujući učinkovitom upravljanju, prenosi Bug.hr. Prihodi su rasli snažno do kraja svibnja, no tada su počeli problemi.

Nije sve ružičasto

Lipanj su obilježile sankcije SAD-a, pa bi njihov puni učinak mogao biti vidljiv tek kasnije – no Liang kaže kako su prihodi nastavili rasti i tijekom lipnja, posebice zbog zdravih temelja postavljenih ranije tijekom godine. Naredno razdoblje nosi svoje probleme i izazove, priznao je prvi čovjek kompanije, i cijela bi se situacija s SAD-om mogla reflektirati u nešto manjem rastu u narednim razdobljima, te u kratkom roku.

“Ipak, ostajemo na svojem kursu, nastavit ćemo ulagati kako smo i planirali. Proći ćemo kroz ove izazove i uvjereni smo da će Huawei ući u novo razdoblje rasta nakon što najgore stavimo iza sebe”, poručio je Liang Hua.

Podijeli objavu

Odgovori