Podijeli objavu

Međimurski župan Matija Posavec mjesecima je slovio kao najjači kandidat za nasljednika Ivana Vrdoljaka na čelnom mjestu HNS-a. Kako jučer Posavec nije nazočio polaganju vijenaca na Mirogoju, u povodu desete godišnjice smrti osnivačice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, šuška se kako vodstvo stranke ima drugog izglednog kandidata za šefa.

Posavec, koji je s vodstvom stranke “zaratio” zbog svog zagovaranja izlaska HNS-a iz koalicije s HDZ-om i traženja prijevremenih izbora, unosio je nemir u stranku, ali i u vladajuću koaliciju. Zbog takvih medijskih istupa stranački vrh se navodno okrenuo drugome čovjeku. Novi bi vođa mogao biti Alen Leverić, bivši zamjenik ministra gospodarstva u SDP-ovoj Vladi, a danas član uprave Hrvatskih cesta te šef HNS-a Varaždinske županije, inače najjače županijske organizacije stranke. Sam Leverić se ne oglašava na pitanje planira li se kandidirati za šefa HNS-a.

Je li Posavec na izlaznim vratima iz HNS-a? Izvori iz HNS-a, bliski Posavcu, potvrdili su za Večernji list: “Mislim da se neće usuditi izbaciti Posavca iz stranke. No, s druge strane, ako ga sada ostave u stranci, neće moći izbjeći da se on kandidira za šefa HNS-a, a u tom slučaju imaju velik rizik da Posavec odnese pobjedu s obzirom na to da je većina članstva na njegovoj strani i za njegovu promjenu smjera, odnosno izlazak iz koalicije s HDZ-om.”

Izvor: Dnevno.hr
Podijeli objavu

Odgovori