Podijeli objavu

Automobili Pininfarina su krajem prošle godine objavili kako će surađivati s Rimcem kao glavnim tehničkim partnerom na proizvodnji svojeg prvog električnog hiperautomobila.

Dogovoreno je kako će Rimac osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav u razvoju prvog električnog automobila visokih performansi tvrtke Pininfarina. Radi se o ugovoru u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Iz Pininfarine su danas poručili da znaju da je Rimac pravi čovjek za ovaj projekt, dok je Mate Rimac rekao kako su u tvrtki uzbuđeni zbog ovog izazova.

Objavljene fotografije i snimke automobila u vožnji

Danas su objavljene prve fotografije i snimke u vožnji električnog hiperautomobila Battista na kojem surađuju Rimac i Pininfarina.

Automobil je snimljen u vožnji u blizini Torina, a iz Pininfarine su potvrdili kako će biti službeno predstavljen na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji.

Automobili Pininfarina – Battista

With Monterey Car Week fast approaching, AutomobiliPininfarina is preparing a special series of presentations to itsclients and other special guests. Among the stars of the showthis year will be a stunning Battista finished in liquid silver. SeeBattista shine in the sun here…Music by: Sons Of MariaCredits: Sirup Artist Agency Partners: Princess Yachts Dadocesaro

Gepostet von Automobili Pininfarina am Dienstag, 6. August 2019

Na svojem je Facebooku fotografije automobila podijelio i Mate Rimac.

Gepostet von Mate Rimac am Mittwoch, 7. August 2019

Dijeli sličnosti s Rimčevim C_Two

Kako piše Autocar, Battista dijeli pogonski klop s Rimčevim C_Two, ali je izvršni direktor Pininfarine, Michael Perschke, naglasio tehničke razlike između ovih dvaju automobila.

“Ne bih ga uspoređivao s Audijem R8 ili Lamborghini Huracanom. Oni su tehnički identični.

Mi ćemo dijeliti 40 do 50 posto tehničkih komponenti. Tu je sirovi kostur pogonskog sklopa, ali to kako je podešen, amplitude ubrzanja, karakteristike načina vožnje… Sve to dolazi od nas i jako je različito”, rekao je o razlikama i sličnostima s Rimčevim C_Two.

Perschke je opisao i vezu između Rimčeve i njegove tvrtke.

“Mi smo Matin najveći pojedinačni klijent. S operativnog svakodnevnog gledišta, mi smo im važniji nego Porsche”, rekao je.

Tvorci Battiste tvrde da se radi o najmoćnijem automobilu koji je zakonski dozvoljeno voziti na cesti, a koji je proizveden u Italiji.

Pininfarina planira proizvesti 150 automobila modela Battista, a kako piše Autocar, njihova prodaja gotovo je jednako raspodijeljena za Europu i SAD.

Izvor: Autocar

Podijeli objavu

Odgovori