Podijeli objavu

Na Kmanu u Splitu, točnije u Benkovačkoj ulici, u petak navečer mješanac tornjaka ugrizao je djevojčicu dok je ona šetala svog psa.

Kako piše Dalmatinski portal, najviše šokira činjenica da je vlasnik dvaju pasa otišao ne pruživši pomoć djetetu.

Kako su rekli očevici napada, muškarac se još i izderao na 14-godišnjakinju koja je ostala na mjestu događaja okrvavljene ruke.

Slobodna Dalmacija objavila je da je djevojčica zadobila tešku tjelesnu ozljedu prijeloma zapešća, a prevezena je na Hitni kirurški prijem KBC-a Split. Dodaju da je PU splitsko-dalmatinskoj poznat identitet vlasnika psa te utvrđuju sve okolnosti.

– Taj vlasnik sije strah, a nažalost, platilo je dijete. Pas ju je izgrizao do kosti – prepričao je mladić s Kmana Dalmatinskom portalu. Naglasio je i kako je djevojčica svoga ljubimca šetala na uzici, a vlasnik je svoje pse izveo bez povodca.

Hina je izvijestila da je djevojčica zadržana u bolnici te da je njezino stanje stabilno.

Dežurni liječnik na Odjelu dječje kirurgije Davor Todorić rekao je za Hinu da je djevojčica na odjel zaprimljena sinoć nakon čega joj je obrađena rana na zapešću ruke.

Nije bilo razloga za operativnim zahvatom, no u bolnici je zadržana kako bi se pratilo njeno zdravstveno stanje i infekcija. O svemu je obaviještena i epidemiološka služba, prenosi Hina.

Protiv 57-godišnjeg vlasnika dvaju pasa policija je podnijela prekršajni nalog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira jer za sada nema elemenata kaznenog djela.

Podijeli objavu