Podijeli objavu

Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću ne ide glatko ni s pompozno najavljenim Ljetom na Savi – projektom u koji je uloženo oko 11 milijuna kuna i uglavnom zjapi prazno. Za razliku od Zagreba na Savi, Plesne večeri na Zrinjevcu, mnogo su življe.

Doduše na Savi su postavljene tri slamnate skulpture. Ima nešto ljudi. U improviziranom baru okupilo se nekoliko ljudi, ali ako pogledamo na stranu gdje je pozornica, tamo nema nikoga. Bend je svirao ni za koga. Došao je gradonačelnik Bandić, ali pije kavu i nije htio dati izjavu.

Slika polupraznog ljeta na Savi nije ona kojoj smo se nadali, ona koja je trebala biti s obzirom na pompoznu najavu ovog projekta koji je i prije nego je počeo, zapravo bio vrlo problematičan.

Isprva se trebao organizirati prošle godine, ali nije, pa u lipnju ove godine, pa se ponovno pomaknuo na srpanj. Od tada svakog vikenda svjedočimo da ovdje kontinuirano nema ljudi.

Gradonačelnik je najavio jutros da će na Savi biti ”prava ludnica”, da će se sve zahuktati. Međutim, vidimo da se unatoč njegovom pozivu ništa nije zahuktalo. Moramo reći da Ljeto na Savi će trajati sve do kraja ovog mjeseca. U programu su najavljene razne radionice, sportske, glazbene, kulturne i ova neposjećenost zapravo je postala predmet brojnih šala na društvenim mrežama.

Međutim, ovo zaista nije smiješno, nego vrlo žalosno. Ako uzmemo u obzir da se u ovakav projekt uložilo 11 milijuna kuna, a sve su to novci građana grada Zagreba.

Ljetno događanje je i u centru grada – Plesne večeri na Zrinjevcu i to je, čini se jedna od većine ljetnih manifestacija u gradu koja uspijeva bolje od Bandićevog projekta.

Sjajno je okruženje, sjajna je ponuda na mnogim manifestacijama i to za puno manje novca nego što je potrošeno u projekt Ljeto na Savi, navodi Dnevnik.hr. Od danas pa do 25. kolovoza svi posjetitelji mogu uživati u plesnim radionicama, u brojnim koncertima na Zrinjevcu.

”Plesnjaci jesu bili jedan od glavnih pokretača noćnog i društvenog života metropole. I to upravo u okruženju Zrinjevca i glazbenog paviljona koji je napravljen da se pušta glazba, da se ljudi druže, da se pleše”, rekao je producent Plesnih večeri Igor Nobilo.

Osim glazbenog programa, tu je i filmski program o glazbi, od 12. do 23. kolovoza.

Podijeli objavu