Podijeli objavu

Policija je privela muškarca koji ju je napao, a napadač je prethodno pokušao nožem napasti još nekoliko osoba.

Izvor: [Marc Kean/YouTube]

Ženska osoba prevezena je u bolnicu nakon što je zadobila ubodne rane u napadu nožem koji se u utorak dogodio u centru australskog grada Sydneya, objavila je australska policija.

Policija je privela muškarca koji ju je napao, a napadač je prethodno pokušao nožem napasti još nekoliko osoba, navode policijski izvori o incidentu koji je u utorak rano popodne po lokalnom vremenu izazvao nesvakidašnji zastoj u prometnim ulicama poslovnog centra najvećeg australskog grada.

“Imamo žensku osobu izbodenu nožem kojoj su hitne službe priskočile u pomoć i odvezle je u gradsku bolnicu”, kazao je načelnik policije Gavin Wood.

Po njegovim riječima, zadobivene povrede nisu opasne po život.

Policija će provesti istragu

Wood je također rekao da se čini da napad nije ničim bio izazvan, a policija će provesti istragu kako bi utvrdila motive napada.

Snimke na Twitteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem.

Čovjek je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga osoba zaustavila stolicom.

Prethodno je zaposlenica obližnje trgovine Subway telefonski izjavila kako su “vidjeli napadača koji je protrčao s krvavim nožem”.

“Policija je stigla i blokirali su ulicu pa ne možemo vani”, kazala je svjedokinja.

Ranije je saopćeno da je australska policija pokrenula akciju u centru Sydneya zbog izvještaja lokalnih medija o naoružanom muškarcu, dok su svjedoci naveli da su vidjeli povrijeđenog muškarca koji nosi nož.

Policija je ranije apelirala na građane da izbjegavaju oblast u poslovnom dijelu najvećeg australskog grada, gdje se provodila operacija.

Sky News navodi da je naoružani čovek policiji vikao: “Pucajte u mene”.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu