Podijeli objavu

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice na dan kad je bilo zabilježeno najviše noćenja bilo je popunjeno tek 70 posto kreveta.

U toku je najjači dio turističke sezone na Jadranu, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice na dan kad je bilo zabilježeno najviše noćenja bilo je popunjeno tek 70 posto kreveta.

Ti podaci pokazuju da je u srcu sezone 511.876 kreveta bilo prazno, prenosi Index.

“Kad uzmemo komercijalne i nekomercijalne kapacitete onda je na današnji dan u eVisitoru ukupno registrovano 235.929 objekata, odnosno 1.709.876 osnovnih kreveta. Prema trenutnim podacima, najviše noćenja za sada je ostvareno 7. augusta kada je ostvareno 1.198.000 noćenja”, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Predsezona bolja od prošlogodišnje

Što se tiče komercijalnog smještaja, na današnji dan je ukupno registrovano 123.807 objekata, odnosno 1.210.650 osnovnih kreveta, dok je u nekomercijalnom smještaju 499.226 kreveta.

Kad se govori o broju noćenja, HTZ i Ministarstvo turizma uvijek predstavljaju cjelokupni promet, ali kad govore o broju kreveta, uglavnom izlaze s brojkom onih u komercijalnom smještaju.

Navodi se i da je predsezona bila bolja od prošlogodišnje.

“U Hrvatskoj je u razdoblju od januara do kraja juna ostvareno gotovo sedam miliona dolazaka, što je povećanje od 6 posto i 26 miliona noćenja – povećanje od 3 posto. Od toga su strani turisti ostvarili gotovo šest miliona dolazaka, a poraste su zabilježili i domaći turisti – u dolascima za šest posto i u noćenjima za četiri posto”, navode iz HTZ-a.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu