Podijeli objavu

Hrvatska diplomatkinja Elizabeta Mađarević optužena je za nanošenje štete reputaciji Hrvatske nakon što je na svom službenom profilu na Facebookubu pisala ksenofobne i rasističke sadržaje, piše BBC.

BBC prenosi vijest o skandalu koji je u nekoliko posljednjih dana uzburkao hrvatsku javnost, kada je portal Index otkrio da je diplomatkinja Elizabeta Mađarević na svom profilu na Facebooku pisala uvredljiv i rasistički sadržaj.

BBC navodi kako je incident osramotio Hrvatsku, koja je Europskoj uniji pristupila 2013. godine i početkom iduće preuzima predsjedanje EU-om.

Profil Elizabete Mađarević na Facebooku je u međuvremenu obrisan, iako je ona u prvotno branila ono što je pisala. Mađarević je u početku tvrdila kako ima pravo govoriti kao privatna osoba.

“Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama”, napisala je tada Mađarević.

Također je rekla da joj profil hakiran, navodi BBC.

BBC prenosi i izjavu ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da “diplomat nikad nije privatna osoba”. Također navode i reakcije predsjednice Kolinde Grbar-Kitarović na Twitteru kada je napisala kako su izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive.

Hrvatska policija je u proteklih nekoliko mjeseci kritizirana zbog načina ponašanja prema migrantima, o čemu je BBC objavio i izvještaj u kojem je navedeno kako su tisuće migranata ilegalno poslane natrag u BiH te u kojem je policija optužena za uporabu sile.

Podijeli objavu