Podijeli objavu

Britanski glumac Tim Roth primiti će nagradu Počasno Srce Sarajeva za svoj izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Čini se kako su organizatori SFF-a tu vijest čuvali u tajnosti, budući da za nju saznalo tek sinoć.

Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji koja će se održati večeras u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Roth će prethodno prošetati Crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a  u 18:00, održat će Masterclass u kinu Meeting Point, piše Večernji.hr.

Tim Roth je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Angelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima Quentina Tarantina “Psi iz rezervoara” i “Pakleni šund”, koji je osvojio nagrade Zlatni globus i Oscar za najbolji originalni scenarij. Zbog njegove uloge u filmu “Rob Roy” slavljen je kao jedan od najboljih filmskih negativaca u povijesti, a ona mu je donijela i nominacije za nagrade Zlatni globus i Oscar za najboljeg sporednog glumca.

Gledali smo ga i u Tarantinovoj “Mrskoj osmorci”, te seriji “Laži me”, a trenutačno igra u trećoj sezoni serije “Metalna zvijezda”.

Podijeli objavu