Podijeli objavu

Dvoje talijanske djece otrovane ugljikovim monoksidom na brodu u blizini Hvara sa splitskog Resnika specijalnim zrakoplovom za medicinski transport odletjelo je prema Rim gdje će nastaviti liječenje. U zrakoplovu osim medicinske pratnje koja je stigla iz Rima bila je i njihova majka.

Dvoje djece, talijanski državljani, koji su zbog teškog trovanja ugljičnim monoksidom (CO) na brodu kod Hvara i životne ugroženosti od prošlog tjedna bili na liječenju u splitskom KBC-u, u srijedu su prevezeni na liječenje u Rim jer im se zdravstveno stanje popravilo, potvrdili su u bolnici.

– Djeca su sa splitskog aerodrom prevezena medicinskim zrakoplovom u Rim u pratnji talijanskog medicinskog osoblja i bit će smještena u bolnici Bambino Gesu, rekla je za Hinu liječnica Tanja Kovačevićs Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Split.

S dvoje djece prevezena je i njihova majka, koja je također bila na liječenju u splitskom KBC-u zbog trovanja ugljičnim monoksidom, ali joj život nije bio ugrožen.

Dvoje djece, dječak od pet i djevojčica od 14 godina, otrovana su ugljičnim monoksidom 13. kolovoza i zbog životne ugroženosti bili su smješteni na Jedinci intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, prenosi Hrt.hr. Nakon četiri dana zdravstveno stanje djevojčice se popravilo i bila je izvan životne opasnosti te je premještena na odjel na kojem se nalazila njezina majka.

Prema riječima liječnice Kovačević, petogodišnji dječak ostao je na Jedinici intenzivnog liječenja sve do danas, kada je prevezen u  Rim, ali se i njegovo zdravstveno stanje poboljšalo.

Na brodu na Hvaru prošlog utorka, 13. kolovoza, ugljičnim monoksidom otrovano je ukupno šestero talijanskih državljana, a 57-godišnji muškarac od trovanja je umro.

Podijeli objavu