Podijeli objavu

Kaznom u iznosu od gotovo 30.000 kn te zabranom vožnje osobnog automobila godinu dana, u utorak je na velikogoričkom Općinskom sudu kažnjen vozač (38) koji je pod utjecajem alkohola u utorak u Velikoj Buni automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su pritom lakše ozlijeđene. 

Zagrebačka je policije priopćila kako je 38-godišnjak vozio Opel Astru kroz Veliku Bunu te kod kućnog broja 102 zbog neprilagođene brzine naletio na dvije maloljetnice koje su pješačile uz rub kolnika, piše Hina. Lakše su ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb.

Policija je alkotestiranjem 38-godišnjaku izmjerila 1,8 promila alkohola u krvi. Usto, vozačka dozvola bila mu je oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti, a istekao mu je i rok prometne dozvole.

Osumnjičeni 38-godišnjak je u utorak, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni odjel velikogoričkog Općinskog suda gdje je pravomoćnom presudom proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom od 29.200 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije 12 mjeseci.

Podijeli objavu