Podijeli objavu

Novinarka RTL-a Danka Derifaj objavila je na svom Facebook profilu detalje dokumenta, “Memoranduma o razumijevanju”, koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao u Dubaiju, vezano za njegov megalomanski projekt koji naziva Zagrebački Manhattan.

– Nakon dva mjeseca traženja i prijave povjereniku za pravo na pristup informacijama konačno sam dobila uvid u Memorandum o razumijevanju koji je Milan Bandić potpisao u Dubaiju s poduzetnikom Mohamedom Alabarom iz Eagle Hillsa, navela je novinarka RTL-a.

Dokument, navodi novinarka, nije smjela snimiti, niti fotografirati, a ono što je iz dokumenta uspjela prepisati objavit će u RTL-ovoj emisiji Potraga, koja se emitira večeras u 19.20 sati.

Zabrinjavajući je navod iz tog dokumenta, koji novinarka prenosi, da se Grad Zagreb obavezao na povjerljivost, zbog čega investitora moraju pitati za dozvolu kako bi sadržaj dokumenta poslali gradskim zastupnicima, piše Novi list.hr.

Bandiću se, navodi novinarka, žuri s Generalnim urbanističkim planom, “jer ima osam mjeseci da riješi prostorno plansku dokumentaciju, plus još eventualnih šest ako se tako dogovori s investitorom”.

Dokument u Dubaiju, podsjetimo, Bandić je potpisao sredinom ožujka.

Pročitala sam što je Bandić potpisao u Dubaiju. Nisam smjela snimiti niti fotografirati, ali sam neke stvari…

Gepostet von Danka Derifaj am Freitag, 23. August 2019

Podijeli objavu