Podijeli objavu

Zabilježena je prva smrt zbog vejpanja, žrtva je muškarac iz države Illinois u SAD-u, javlja Mirror. Muškarac, čije ime i starost nisu otkriveni, umro je nakon što je u bolnicu primljen s teškom plućnom bolesti. Stručnjaci iz centara za kontrolu i prevenciju bolesti vjeruju da je on jedan od gotovo 200 slučajeva plućnih bolesti koje su povezali s vapingom.

Dugoročne posljedice još nisu utvrđene

Alternativa pušenju, popularna među tinejdžerima i mladim odraslima, smatra se sigurnom u usporedbi s tradicionalnim pušenjem. No, dugoročni učinci pušenja e-cigareta još nisu utvrđeni. Neki pacijenti koji su prakticirali vaping, prije kretanja u bolnicu pokazali su simptome kao što su nedostatak daha, otežano disanje i bol u prsima. Neki od njih dobili su proljev, povraćali su i osjećali umor.

JOŠ UVIJEK MISLITE DA SU E-CIGARETE BEZOPASNE? Vijest koja je potresla SAD potvrdila – izgleda da mogu biti fatalne 1

Prema portalu The Sun, vjeruje se da je slučaj nesretnog Amerikanca prvi takve vrste u svijetu. U četvrtak, kada se i izvijestilo o smrti, CDC je izvijestio o 193 slučaja bolesti pluća u 22 države, prenosi Danas.hr.

Sastojci e-cigareta mogu imati posljedice na zdravlje

“Zaključak je da postoje razne stvari u aerosolima e-cigareta koje mogu imati posljedice na zdravlje pluća”, rekao je Brian King zamjenik direktora istraživanja za prevođenje u CDC-ovu odjelu za pušenje i zdravlje.

Podijeli objavu