Podijeli objavu

Tuniska je policija u petak uhitila predsjedničkog kandidata Nabila Karouia zbog pranja novca, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova, a Karouijeva stranka tvrdi da se radi o politički motiviranom potezu čiji je cilj njegova eliminacija iz predsjedničke utrke.

Karoui je 56-godišnji medijski magnat i jedan je od jačih kandidata za predsjedničke izbore koji će se održati 15. rujna.

Sud je naredio Karouijevo uhićenje zbog izbjegavanja plaćanja poreza i pranja novca, javljaju tuniski mediji. U srpnju je donesena sudska odluka kojem je Karouiju zabranjeno putovanje izvan zemlje nakon tjedana istrage o pranju novca.

“Policija je uhitila Karouija dok je išao iz grada Beja u Tunis”, izjavio je njegov politički savjetnik Osama Khelifi. “Kidnapirali su najuglednijeg kandidata u predsjedničkoj utrci kako bi premijer Youssef Chahed mogao pobijediti”, dodao je.

Glasnogovornica Karouijeve stranke Srce Tunisa Samira Chaouachi je izjavila da se radi o “političkom uhićenju kojem je cilj stavljanje Karoui van predsjedničke utrke.”

Chahed i Karoui su dvojica od ukupno 26 kandidata koji sudjeluju u predsjedničkoj utrci, javlja Hina. Izbori su raspisani nakon što je prošli mjesec u 92. godini preminuo Beji Caid Essebsi, prvi demokratski izabran predsjednik Tunisa nakon narodnog ustanka 2011.

Podijeli objavu