Podijeli objavu

Nakon što su u javnost dospjeli detalji Memoranduma o projektu “Zagrebački Manhattan”, koji je gradonačelnik Milan Bandić potpisao s poduzetnikom iz Dubaija, Nezavisna lista Zagreb zatražila je Bandićevu ostavku i raspisivanje izbora.

“U svjetlu novih saznanja o postojanju dokumenata odnosno ‘Memoranduma o razumijevanju’ koji je gradonačelnik potpisao s poduzetnikom iz Dubaija, Nezavisna lista Zagreb traži bezuvjetnu ostavku Milana Bandića, raspisivanje izbora i poziva državne institucije na hitru reakciju”, stoji u priopćenju Nezavisne lista Zagreb.

Podsjećaju na obveze koje je Grad zagreb preuzeo potpisvanjem tog meoranduma. Među ostalim, Grad Zagreb je dužan o svom trošku osigurati vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva, definirati prostorno – planske preduvjete i preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta te da tvrtka Eagle Hills može prema potrebi inicirati promjenu Glavnog plana.

Sve te uvjete Grad Zagreb mora ispuniti u roku od osam mjeseci od potpisivanja tog Memoranduma, s mogućnošću produženja roka na još šest mjeseci, prenosi ZGExpress.net.

“Potpis Milana Bandića na ovom dokumentu temeljito obezvrjeđuje riječi prisege kojima se gradonačelnik obvezao Zagrepčankama i Zagrepčanima. Svojim radnjama po tko zna koji put omalovažava građane, skrivajući ključne informacije koje su važne za Generalni urbanistički plan (GUP) grada Zagreba, ključnog dokumenta kojim se definira razvoj grada Zagreba i koji bi trebao zaista biti u skladu s javnim interesom”, stoji u priopćenju Nezavisne liste Zagreb.

Podijeli objavu