Podijeli objavu

Policija i dalje intenzivno traga za vozačem kombija koji je prevozio jedanaestero migranata, od kojih je jedna žena preminula nakon što je kombi sletio u rijeku Kupu.

“Sve raspoložive policijske snage su na terenu i to specijalne, interventne, granične i kriminalističke policije”, kazao je u ponedjeljak Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko- moslovačke. Kazao je kako još uvijek nije otkriven identitet vozača kombija.

“Nemamo identitet vozača. Tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem uhićene su tijekom jučerašnjeg dana i nad njima se provodi istraživanje. Oni su jučer oko 18.15h zatečeni prilikom prelaska granice u redovnoj autobusnoj liniji i nalaze se u Policijskoj upravi i istraživanje je u tijeku”, rekao je Kačmarčik.

Kaže kako sve spašene osobe namjeravaju zatražiti azil u Hrvatskoj.

“Svih deset spašenih osoba iskazale su namjeru za traženjem azila. Njih pet je u Zagrebu, a ostalih pet je u bolnici u Sisku i dobrog su općeg zdravstvenog stanja. Oni bi trebali danas izaći iz bolnice i bit će prebačeni u Zagreb”, rekao je Kačmarčik.

Kazao je kako se radi se o dva državljana Irana, a svi ostali su državljani Afganistana.

“Državljani Afganistana su dio jedne obitelji, a još se ustvrđuje odakle su došli u Hrvatsku”, kaže Kačmarčik.

slatina pokupska, migranti, kombiIzvor: N1

Podsjetimo, u nedjelju oko 3 sata iza ponoći, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.

Tom prilikom vozač je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Iz kombija iz rijeke su spasili 11 migranata, međutim, jedna žena je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula. Preminula žena majka je četvero djece koja su smještena u sisačku bolnocu gdje je uz njih i njihov otac koji je također bio u kombiju.

“Djeca su došla u lošem stanju, iscrpljeni, povraćali su, bili su dehidrirani. Tu smo ih pregledali, uputili na obradu, bili su pregledani i na kirurgiji te smo ih nakon toga odlučili ostaviti u bolnici. Dobit će infuzije i ostati na kratkom promatranju”, rekla je u nedjelju dr. med Mateja Zlomislić.

Podijeli objavu