Podijeli objavu

Zagrebačka policija pronašla je u nedjelju navečer 2,5 kilograma vojnog eksploziva u BMW-u ispred salona automobila na Samoborskoj cesti.

Radi se o salonu Ivić Cars, u vlasništvu Ivice Ivića, brata ubijenog Stipana Ivića.

Njega je, podsjetimo, 2017. godine ispred kluba Element na tržnici Špansko u Zagrebu sa pet hitaca izrešetao Mirko Marić (41). Jedan metak Ivića je pogodio  u glavu. Ivić je od posljedica ranjavanja tjedan dana kasnije preminuo u bolnici.

Marića su lani nepravomoćno osudili na 10 godina i 4 mjeseca za ubojstvo kikboksera Stipana Ivića.

Ubijeni Ivić bio je, kao i njegov brat Ivica, poznati boksač i kickboksač. Uz klub Element imali su i noćni klub Armus na Samoborskoj cesti.

– Nakon svega što sam prošao, više se ne bojim za svoj život, ali bojim se za živote članova svoje obitelji, svoje i bratove djece, iskreno je priznao Ivica Ivić.

Uvjeren je da je riječ o pokušaju atentata te da mu je život u opasnosti, pišu 24 sata.hr.

– Zamislite da je to grunulo. Pa ne bi bilo pola kvarta, tko zna koliko bi ljudi poginulo – u šoku priča Ivić. Pristao je razgovarati s novinarima jer od policije, kaže, nema koristi.

– Nije ovo prvi puta, već su mi prijetili, brata su mi ubili, rođaka pretukli… Sve smo im rekli, tko stoji iza ubojstva, tko je nalogodavac, ništa nisu poduzeli. Uhitili su i osudili počinitelja i to je to – govori Ivica, inače amaterski prvak svijeta i višestruki prvak Hrvatske u kickboxingu.

Auto u kojemu je pronašao eksploziv u nedjelju je dovezao od mehaničara. Planirao ga je oprati i očistiti te ga u ponedjeljak staviti u prodaju.

– Eksploziv je bio ispod pokrova u prtljažniku. Nisam ja odmah ni znao što je to, izgledalo mi je kao neke kobasice upakirane. Izvadio sam ga i stavio na stol, ali nešto me kopkalo. Gurnuo sam prst i osjetio da je mekano, kao plastelin i vidio da nešto piše na ćirilici. Tek sam tad shvatio o čemu se radi i odmah pozvao policiju – rekao je Ivić.

Tvrdi da je nakon bratove smrti tražio policijsku zaštitu, no nije je dobio.

Podijeli objavu