Podijeli objavu

Kap koja je prelila čašu bilo je noćno divljanje oko kuće žrtvinih roditelja gdje se nesretna žena sklonila od batina i strašnih prijetnji. Nasilnik je osuđen na 16 mjeseci zatvora

RIJEKA – Suprug i otac, 43-godišnjak s jednog kvarnerskog otoka osuđen je na 16 mjeseci zatvora jer je u razdoblju od četiri mjeseca kontinuirano činio kaznena djela nasilja u obitelji te u dva navrata povrijedio djetetova prava.

Presudila je tako sutkinja za mladež Anamaria Zubović-Bogosavljev čija je presuda u međuvremenu potvrđena i preinačena. Naime, drugostupanjsko vijeće povećalo mu je zatvorsku kaznu za četiri mjeseca, pa će tako po drugostupanjskoj presudi morati odležati 16 mjeseci zatvora.

Tijekom dokaznog postupka utvrđeno je da je otac i suprug u razdoblju od rujna prošle do početka siječnja ove godine dovodio suprugu u ponižavajući položaj, istodobno negativno utjecao na neometan psihofizički razvoj maloljetne djece. Drugim riječima, u prisutnosti djece svakodnevno je vršio psihičko nasilje nad suprugom optužujući je da ima ljubavnika, pregledavao njezin mobitel i sadržaj poruka, da bi joj ga na kraju oduzeo pa nije mogla ni s kim komunicirati. Pratio ju je gdje se kreće i s kim se druži, prijetio joj da će uništiti i nju i njezine roditelje, izderavao se na nju govoreći joj da je drolja, kurva, glupača, luda i za liječenje, a u dva navrata u prisutnosti djece i fizički na nju nasrnuo.

Djeca brane majku

Jedne noći dok je žena spavala s kćeri, skočio je na suprugu, objema rukama uhvatio za vrat gušeći je, šamarao ju, na što su djeca stala u obranu majke, vriskala i plakala. Drugi dan vratio se kući u večernjim satima, ponovo vikao na suprugu pa uzeo škare i izrezao joj odjeću! U to su se djeca probudila i došla do majke, a goropadni nasilnik silovito odgurnuo suprugu uslijed čega je pala na pod i zadobila hematom na bedru. Tri dana kasnije prisilio je suprugu da se podvrgne poligrafskom testiranju kako bi dokazao njezinu nevjeru. Sirota žena i na to je pristala u nadi da će je tako poštedjeti daljnjih poniženja, batina i uvreda. Otišli su u Zagreb, i kad su sve obavili, ipak joj je rekao »da je prevarila stroj«. No deset dana bilo je mira. Nažalost suprugova narav bila je jača. Opet je počeo sumnjati, opet je svakodnevno ponavljao optužbe, kontrolirao njezino kretanje i komuniciranje s drugima pa je potkraj prošle godine nesretnica odselila kod svojih roditelja.

No, nasilnik je unatoč mjerama opreza nastavio putem mobitela i SMS poruka slati njoj i njezinu ocu poruke pišući mu da njegova kći treba priznati nevjeru, a od maloljetne djece zahtijevao da svakodnevno dolaze kod njega uz prijetnje da će im majku prijaviti policiji ukoliko ne dođu. No, kad bi djeca i došla k njemu, oduzimao im je mobitele kako ne bi mogli kontaktirati mamu, govoreći im pritom da je zla, da ga je prevarila, da je govno.

Jeziva prijetnja

Tog poslijepodneva koje je bilo presudno da drugi dan završi u istražnom zatvoru, mahnito je vozio svojim vozilom ispred roditeljske kuće supruge, da bi nešto poslije ponoći došao do ulaznih vratiju, lupao, zvonio na vrata, djeca su se probudila i počela plakati, a on tek na izričito traženje punice udaljio.

Nasilnik s kvarnerskog otoka u zatvoru: Batinama utjerivao ženino priznanje nevjere, natjerao je i na poligraf 1

Uto su došli i policijski službenici koji su ga upozorili na mjere opreza, pa se vratio kući ali u jutranjim satima ponovio je prijetnje. Došao je opet oko 6 sati na njihova vrata, zvonio i lupao pa drveni kolac s tragovima crvene boje zabio u lončanicu s cvijećem ispred njihovih vratiju. Jezivo upozorenje, ma što ono značilo u glavi nasilnika. No, to je bila kap koja je prelila čašu strpljenja žrtvina oca i i njezine majke koji su ponovno prijavili nasilnika policiji.

Potresna su bila svjedočenja dječice koja su svjedočila putem linka i bila svjesna da njihov otac nije dobar prema majci. Djeca su potvrdila dva izuzetno ružna i neugodna trenutka kada su se roditelji svađali, a otac nasrtao, gušio i fizički se obračunavao s njihovom majkom.

Podijeli objavu