Podijeli objavu

U potrazi za krijumčarem migranata sudjeluje i Hrvatski centar za razminiranje

Krijumčar migranata koji je kombi s 11 migranata ostavio da potone u Kupi kod Slatine Pokupske, bježeći pred policijom nestao je u minski sumnjivom području. Zbog toga u potrazi za bjeguncem policiji pomažu i pripadnici Hrvatskog centra za razminiranje.

 

Težak i nepristupačan teren

Šuma je brdovita, a teren je težak i nepristupačan. Ravantelj HCR-a, Nikša Bogdanović, za Dnevnik.hr je prokomentirao stanje na terenu.

“Ova je šuma izuzetno opasna, jer je to područje koje je za vrijeme Domovinskog rata bilo minirano, odnosno minirale su ga neprijateljske, srpske paravojne snage. Minirano je s odskočnim protupješačkim minama i onima koje su ukopane u zemlju. Mogu konstatirati da je to jako opasno područje. Imamo informaciju da se ondje nalazi dvjestotinjak protupješačkih mina”, rekao je Bogdanović.

Minirano 550.000 kvadrata

Dodaje kako je minirano oko 550.000 kvadratnih metara šume, a krijumčar, prema njegovoj procjeni, ima vrlo male šanse, stoga mu je najbolje, smatra Bogdanović, da se preda. Bogdanović ističe i vrlo dobru suradnju s policijom, koja je, prema informacijama kojima Bogdanović raspolaže, zatvorila sve puteve kojima bi odbjegli krijumčar mogao pobjeći.

“Kartografija nam je od velike pomoći. Izuzetno dobro surađujemo, sve što oni u ovakvim slučajevima traže. Nalazimo se na desnoj obali rijeke Kupe, a na karti se vidi da je uz taj dio, veliko područje pod minama”, kaže Bogdanović i dodaje kako se sve odvija na samo 50 kilometara od granice s BiH.

Podijeli objavu